воскресенье, 30 сентября 2018 г.

Inför Herrarnas VM-distanstävling



Imorgon så ska herrarna köra sin tredje av totalt fyra distanstävlingar den här säsongen. Michael Greis(bilden) och Maxim Tchoudov har vunnit de två tidigare tävlingarna. De två herrarna ligger också etta respekivte- tvåa i distanscupen, Ivan Tcherezov ligger just nu trea. När distanstävling avgjordes i Östersunds VM 2008 så vann Emil Hegle Svendsen, som är fortsatt sjuk och kommer förmodligen inte till start imorgon.

Tyvärr för svensk del så kommer inte Björn Ferry och Carl Johan Bergman att vara med i tävlingen. Båda två känner sig inte i form och de väljer därför att avstå denna tävling för att sedan förhoppningsvis kunna fixa en svensk medalj i mixed-stafetten som avgörs på torsdag. Tråkigt, men jag tycker att känns som ett helt rätt beslut ifall de själva säger att de inte känner sig i form.

De svenskar som kommer att vara med i tävlingen har följande skjutresultat ifrån de två tidigare distanstävlingarna:

Mattias Nilsson: Liggande: 100%, Stående: 55%
Magnus Jonsson: Liggande: 90%, Stående: 65%
David Ekholm: Liggande: 100%, Stående: 70%

Jag tycker att inte att man ska ha allt för stora förhoppningar om att dessa tre ska vara med och kämpa om en medalj. Jag tycker att man ska vara mycket nöjd med deras insater ifall nån av dem är bland de 15 bästa i mål. Kapaciteten finns det vet jag, men då måste det stående skyttet bli bättre. Magnus Jonsson har gjort bra ifrån sig i de två första tävlingarna i detta VM och jag tycker nu absolut att han ska vara med i stafett laget. Mattias Nilsson gjorde en okej insats i sprinten men i jaktstarten var han inte bra på skjutvallen. David Ekholm kommer nu att göra sin första tävling i detta VM och skulle han göra en bra tävling samtidigt som Mattias underpresterar ,så vill jag se honom i stafetten. Skyttet är ju som bekant mycket viktigt i distanstävlingarna då man får 1 minuts tillägg för varje missat skott.

Favorit i denna tävling är(som vanligt kan man säga) norrmannen Ole Einar Björndalen. Jag tror också att Michael Greis och även Maxim Tchoudov kan vara med högt upp i resultatlistan. Österrike har också två mycket bra skyttar: Daniel Mesottisch och Christoph Sumann(som ej avslutade sin sprinttävling), man väntar ju på att Österrike ska ta sin första medalj. Tomasz Sikora från Polen är nog missnöjd med sina två föregående VM-tävlingar och kommer säkert att göra en mycket bra tävling.

Mitt tips:
1. Tomasz Sikora
2. Ole Einar Björndalen
3. Christoph Sumann

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Inför Herrarnas VM-distanstävling

Imorgon så ska herrarna köra sin tredje av totalt fyra distanstävlingar den här säsongen.  Michael Greis (bilden) och  Maxim Tchoudov  ...